Известие

Collapse
No announcement yet.

С какво масло карате вашите 159?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дъглас .
    Един колега поръчва в големи количества и взимам от него .
    Доволна съм . Няма липси на масло при смяна и двигателя работи тихо . Сменям го на 8 - 8 500 км тъй като усещам промяна в звука на мотора и мисля, че навярно маслото е започнало да губи от свойствата си та за вътрешно успкоение си го сменям по - рано от заветните 10 000 км.
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

• Бах теа масла,вие сякаш ще векувате с тия кенефи
      alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
        Мдаа, аз сипвам тотал за 30лв 5 литра тубата в иначе много "капризния" спарк и нямам никакви проблеми. Нито го гори, нито трака нещо (вариатори и т.н.) , супер доволен съм.
        Иначе ако питам някой форумен спец по маслата, веднага ще ми каже - "задължително самооо селения рейсинг 10в60 или амсойл редлайн хайлайн премиум 10в60 по 35 лева литъра, дето даже не е литър ами е 946мл по американските извратени стандарти.
        Можеш да си сигурен, че Амсойл 10w60 е класи над това,което слагаш по редица показатели. Redline е друга марка. Дали тези показатели са релевантни за теб и начина, по който експлоатираш твоя " изтребител ", е друг въпрос,както и, дали тези форуми капацитети са наистина квалифицирани. Разлика в маслата има и аз емпирично съм се убедил в това за 11г. с капризния Спарк. Тук обаче говорим за 159 и Спаркът няма никакво отношение.JTS има съвсем други нужди,както всеки GDI мотор. Темата е обширна и интересна,но са малко хората, които наистина имат познания и могат да дадат съвет, а не просто са трупат постове.
        Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        Ебасимо драмата с тея масла...
        "Каквото и да е, е по-добре от никакво." (стара масларска поговорка)
        тва ми звучи малко в стил: при липса на вазелин и слюнката е по-добре от на сухо...

Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщение
        Бах теа масла,вие сякаш ще векувате с тия кенефи
        За мен една кола се превръща в кенеф,когато собственикът ѝ в нея
        (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Аз и ТС и дизела JTD ги карам с едно и също масло вече много години и не се чупят, направо не знам защо. Ако вярвам на форумните специалисти отдавна трябва да са рециклирани.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
            За мен една кола се превръща в кенеф,когато собственикът ѝ в нея

Comment

• Общо взето при мен не искат да сменят маслото за тяхна сметка. Убеждават ме, че използват това масло за много видове двигатели и досега проблеми не са имали, а също така че е 100% подходящо за този двигател. На маслото пише FIAT9.55535-M2. Ако са искали да ме лъжат можеха да кажат, че са ми сложили това което искам и никога нямаше да разбера. Факт е обаче, че има други хора тук с JTD мотори, които са поискали Selenia WR, а са им сложили К, убежадавайки, че няма проблем с него. Интересното е, че е съвсем друг сервиз. Абе яд ме е като плащам и искам нещо, то да не се изпълнява.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD SW 02, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW 07 Q-Tronic

Comment

• Кой е този сервиз?

Comment

• Проблема според мен с маслата е, че проблемите породени от тях идват след 100к. откакто се ползва някакво евтино или не качествено масло. Тогава вече колата я кара друг, който си скубе чак задника. И все пак всичко е толкова относително, като се почне от това какъв е стила на шофиране, климатични условия и куп други неща.
                  Аз винаги търся златната среда цена-качество, като не се изхвърлям, щото просто няма смисъл. Залагам на утвърдена марка, сигурен вносител, добри показатели, препоръка на производителя и положителни мнения, това е.
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от Juventino Покажи съобщение
                    Общо взето при мен не искат да сменят маслото за тяхна сметка. Убеждават ме, че използват това масло за много видове двигатели и досега проблеми не са имали, а също така че е 100% подходящо за този двигател. На маслото пише FIAT9.55535-M2. Ако са искали да ме лъжат можеха да кажат, че са ми сложили това което искам и никога нямаше да разбера. Факт е обаче, че има други хора тук с JTD мотори, които са поискали Selenia WR, а са им сложили К, убежадавайки, че няма проблем с него. Интересното е, че е съвсем друг сервиз. Абе яд ме е като плащам и искам нещо, то да не се изпълнява.
                    https://www.oilspecifications.org/fiat.php тук можеш да прочетеш за спецификациите на 2те.За WR Petronas твърдят,че предпазва филтъра за твърди частици и намалява отделянето на пепел. Доколко е вярно, не мога да кажа. Не мисля, че ще има осезаема разлика, но все пак е кофти така да заобикалят твоето изрично желание.

---------- Post added at 12:42 ---------- Previous post was at 12:41 ----------

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                    Проблема според мен с маслата е, че проблемите породени от тях идват след 100к. откакто се ползва някакво евтино или не качествено масло. Тогава вече колата я кара друг, който си скубе чак задника. И все пак всичко е толкова относително, като се почне от това какъв е стила на шофиране, климатични условия и куп други неща.
                    Аз винаги търся златната среда цена-качество, като не се изхвърлям, щото просто няма смисъл. Залагам на утвърдена марка, сигурен вносител, добри показатели, препоръка на производителя и положителни мнения, това е.
                    Много точно казано
                    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Кой е другият сервиз на знам, но идеята е, че тази практика се среща и на други места там, където съм.
                      Линка със спецификациите го прочетох още вчера, но все пак благодаря. Аз вече нямам ДПФ, затова наистина не знам какъв ще е резултата от това масло, а когато нямаш доказателства, не можеш да спориш. Факт е, че и водата от локвата става за пиене, ама не означава, че е предназначена за това.

Comment

• Само да кажа,че на 10+годишните ни кочини маслото по сервизен интервал се сменя на 35 000км,и то по гаранция.След това я сменено,я само доливано,пък вие тук им треперите s1 ли да е,n2 ли да е.Всичкото това треперене е абсолютно безмислено,при положение,че някой пред теб само е карал 300 000км.Моята кола я знам откак е излязла от магазина и докато дойде при мен,маслото е сменено точно 3 пъти за 140 000км.Пък аз сега да й мисля пепелното съдържание.Смяна на 10к с някакво 5в40 и газ 3-4год,въобще ме боли фара,имам да треперя и да мисля по-важни неща.Направете си живота по-лек бе колеги.
                        alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Налага се да ползвам колата и да пътувам до работа. Откакто я имам не ми е създавала никакви грижи, а за 6 месеца е навъртяла 20 000. Досега винаги съм я поддържал в срок и с подходящи части, не мога да си позволя да ме изненада, заради некъдарна поддръжка. Ако въртях по 8 000 на година на кратки разстояния, нямаше да се притеснявам и щях да почакам до следващата смяна. Колата я имам от няколко години.

Comment

• Ползвай го това Селения К - за зимата едва ли ще имаш проблем - направи му 5-6 000 км и го сменяй за горещините лятото - април/май месец.

Тъкмо ще прочистиш двигателя с тази по-кратка смяна на маслото.

Не се коси, това все пак е една вещ, макар и с душа, макар и да ни е на сърце.

Нервите няма кой да ти ги върне.

Аз винаги така си казвам, а и обвинявам само себе си - че съм избрал точно тези - следващият път поправям допуснатата грешка и всичко е ОК.
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщение
                              Само да кажа,че на 10+годишните ни кочини маслото по сервизен интервал се сменя на 35 000км,и то по гаранция.След това я сменено,я само доливано,пък вие тук им треперите s1 ли да е,n2 ли да е.Всичкото това треперене е абсолютно безмислено,при положение,че някой пред теб само е карал 300 000км.Моята кола я знам откак е излязла от магазина и докато дойде при мен,маслото е сменено точно 3 пъти за 140 000км.Пък аз сега да й мисля пепелното съдържание.Смяна на 10к с някакво 5в40 и газ 3-4год,въобще ме боли фара,имам да треперя и да мисля по-важни неща.Направете си живота по-лек бе колеги.
                              Аз лично не треперя.Сядам чета,"образовам се" ако не знам нещо,избирам си и си го купувам. Даже ми е приятно да науча нещо ново или да изпробвам нещо друго от обичайното.
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• http://www.pakelo.com/project/1442-83-02/
                                Другия път ще сложа такова.
                                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Working...
                                X